dimecres, 20 de març del 2013

El Triangle de les Bermudes

Quan vam acabar el projecte sobre els maquis i la Guerra Civil, primer ens vam posar en parelles per pensar temes per escollir un nou projecte. Els temes que van sortir van ser: el cervell humà, les serps, els fenòmens naturals, les tradicions japoneses, el Triangle de les Bermudes i la importància de l'escola.  Després de parlar en assamblea els diferents temes, vam decidir escollir el Triangle de les Bermudes perquè ens donava moltes oportunitats d'aprender sobre geografia, coordenades, matemàtiques (geometria), llengua...

Ens vam plantejar unes preguntes inicials i les vam apuntar en el nostre diari de projecte:
-On es troba el triangle?
-Quant mesura?
-Per què passen fenòmens estranys al triangle?
-Hi ha vida en el triangle?
-Té consequències en els humans? (testimonis)
-Té relacció amb ''L'illa misteriosa'' de J.Verne?
-És només una llegenda o hi ha alguna explicació científica?
-D'on surt el camp magnètic, si és que hi ha?

Hem començat investigant les dues primeres preguntes i hem trobat que el Triangle de les Bermudes està en el continent americà, concretament a l'Amèrica Central.i a la part de l'Oceà Atlàntic. Els seus vèrtex són Puerto Rico, Cayo Hueso o Key West ( Florida ) i Bermuda.


Vam  mesurar el triangle de les Bermudes amb una eina de Google Maps, que serveix per mesurar distàncies. El triangle mesura aproximadament de Bermuda a Cayo Hueso 1.860 Km, de Cayo Hueso a Puerto Rico 1.750 Km i de Puerto Rico a Bermuda 1.550 Km.

Hem esbrinat que seria un triangle imaginari escalè (triangle amb cap costat igual) i hem aprofitat per parlar dels tipus de triangles, segons els seus angles i costats.


Vam intentar trobar l'àrea del Triangle i vam veure que es feia multiplicant la base per l'altura i dividit entre dos. L'àrea aproximada del Triangle és 1.268.750 Km2. Ens vam adonar que l'escala era molt gran i que cada cm2 d'equivocació representaven 50km2.

Ara estem treballant amb les coordenades...


1 comentari:

  1. Un projecte molt bé planificat, he quedat força interesada, espero més informació. Moltes felicitats!!!!

    ResponElimina