dimecres, 24 d’octubre del 2012

La font Màgica de MontjuÏc

El meu traball és sobre la Font Màgica de Montjuïc, una font que té incorporada llum, aigua i música. He après moltes coses com que la font la va fer Carles Buïgas i l'any que la va fer va ser el 19 de maig del 1929. 
                                                

















Aquesta es la font magica de montjuic                                   

diumenge, 21 d’octubre del 2012

L'autorretrat

Salvador Dalí, 1972
Aquest trimestre tenim com a encàrrec artístic treballar l'autorretrat. Hem començat observant  obres d'alguns artístes plàstics del segle XX que que ens han donat molt per parlar. Ens hem adreçat a les seves obres fent-nos tres preguntes: què ens fa sentir o pensar  el que veiem?, què veiem o imaginem? i de quina manera creiem que treballen els artistes, amb quins materials?
Man Ray, 1933
Després ens hem atrevit a experimentar amb el nostre autorretrat. Primer ens vam dibuixar de memòria, sense cap referent. Després hem pogut observar el nostre rostre a partir d'una foto, per després dibuixar-nos fent servir diferents materials com ara ceres, llapis de colors, aquarel·les...
En una següent sessió, ens hem associat en grups de dos o tres per investigar la manera de treballar d'alguns artístes, amb la intenció d'inspirar-nos per fer el nostre autorretrat.  Hem començat a elaborar un document col·laboratiu que aviat compartirem amb vosaltres. Després hem continuat experimentant amb el nostre rostre, aquesta vegada tot deconstruint la nostra foto i afegint altres materials, sobre un full DIN A3.
Ah! juntament amb la classe de 6èB instal·larem un estudi artístic cada vegada que fem plàstica entre les dues classes i el vestíbul per poder-nos moure amb més llibertat. Aquí teniu algunes fotos del procés:

Presentacions d'inici de curs

Per començar amb bon peu el curs, vam proposar-nos fer cada un una presentació individual sobre algun fet que ens hagués sobtat durant l'estiu. Podia ser algun lloc que haguéssim visitat, una notícia que ens hagués interessat especialment o bé algun tema del nostre interés que volguessim compartir amb els companys. Com que vam començar el curs amb dues noies noves a la classe, aquesta activitat també ens donava la oportunitat de conèixe'ns una mica millor.

I com ho vam fer? Doncs primer vam conversar i decidir quin era el tema sobre el qual cada un parlaria. Després ens vam aventurar en la búsqueda d'informació i imatges necessàries per explicar-ho, tot seguint un guió de presentació, consensuat a la classe. Més tard vam confeccionar una presentació de diapositives o bé un pòster. Finalment, cada un ho va presentar a la resta de la classe, mentre la resta li comentàven quines coses havia fet bé i quines podia millorar.

Aquestes presentacions inicials ens han servit per elaborar una informació a partir d'un guió, de manera que s'entengués i fos atractiu per la resta. Ens han ofert la possibilitat de posar-nos davant de la classe i superar els nostres nervis. Però potser el més important és que han sortit temes interessants que potser més tard investigarem.

Ho heu fet súper-bé!

Lola