dimecres, 19 de desembre del 2012

Bones Festes

Espero que disfruteu força de les vancances de Nadal amb les vostres famílies, us heu ben merescut un descans. Aquí us deixo uns enllaços per jugar amb les fraccions i amb l'ortografia. Bones Festes a tots!
Lola





Sortida a l'exposició de matemàtiques

El passat dia 4 de desembre vam anar a l'exposició "Noves Experiències Matemàtiques" amb els companys de 6èB. Vam anar en transport públic a Sabadell, el trajecte va ser una mica llarg però molt exitant.
Allà hi havien molts jocs matemàtics que podiem tocar i experimentar amb ells. Hi havia diferents parts com la de geometria i formes, la de miralls, la de jocs de numeració, la de balances, etc. i fins i tot vam poder construir un pont sense cargols. Tot s'havia de tocar obligatòriament, tot el contrari que en altres exposicions. Va ser una experiència divertida.
De tornada a l'escola hem decidit treballar la geometria en tallers durant el segon trimestre, per construir els nostres propis jocs matemàtics i muntar la nostra pròpia exposició. Us anirem informant.
Us deixem algunes fotos de la sortida.

Postguerra i dictadura


La postguerra i la dictadura va des del 1939 al 1975. A la postguerra i a la dictadura va haver un fort estancament econòmic (pocs diners) També la gent tenia por a les represàlies (tenir por a dir les seves idees). A partir del 1950 es van fer noves lleis per a alliberar l'economia de l'estat. Durant la postguerra i a la dictadura  no es podia ni parlar ni escriure en català en públic. No es podia parlar de altres interessos que no fossin els del dictador.  La gent s'anava a altres paisos per fer el que aqui no podien fer. 

dimarts, 18 de desembre del 2012

La Guerra Civil Espanyola


La Guerra Civil va començar a 1936 i va acabar al 1939.
Franco va matar a moltíssima gent durant la Guerra Civil. Van ser els tres anys mes tràgics i durs de la nostra història més recent a Espanya. Espanya estava dividida en dues zones: la Republicana i la Nacional.
Lluitant Contra Franco.
Els Maquis, que lluitaven contra Franco, van estar a Catalunya.
Molta gent es va exiliar a uns altres països perquè tenien por a les represàlies del règim.

Origen de les armes del maquis


Les armes dels Maquis, en part, provenien dels vaixells britànics i americans que enviaven armes cap a França. Tenien tàctiques per no deixar rastres o empremtes per tal que no els descobrissin que havien robat, com per exemple: posar benzina per tot el vaixell.
Stein
Thomsom
Aconseguien l'altre part dels paraxutatges: els americans i els francesos tiraven els paracaigudes, dins dels quals havien armes amb munició. Les armes que agafaven intentaven que fossin petites, desmuntables i que es poguessin amagar fàcilment, com la Thomsom i la Stein.Neil, Helena, Samuel, Alicia